pokop.seÄnnu en ny webbapplikation har sett dagens ljus på SourceryStudios. Denna gången är det en köp & sälj site. "Behövs det verkligen ännu en köp & sälj site" undrar ni då förstår jag. Nej egentligen inte, MEN en köp och sälj site med lite nytänkande kan faktiskt behövas i djungeln av exakt samma koncept kopierat hundratals gånger.

 

Så vad är så speciellt med www.pokop.se då?

- Först och främst så har vi skippat krånglet med vilken kommun eller län som annons, säljare och köpare befinner sig i. Istället väljer man första gången man besöker sidan var någonstans man befinner sig på en karta, med en kartnål (använder google maps). Sedan väljer man helt enkelt hur långt man kan tänka sig att åka för att hämta den sak man vill köpa (en radie runt din punkt). Sedan gör man en sökning och får upp ett resultat med alla annonser som matchar ens sökning inom den radie man bestämt. För att söka i hela Sverige kan man skriva in 1572km som radie, då detta är Sveriges längd, från topp till tå.

- Sidan är "ren". Väldigt många köp & sälj siter är fullklottrade med annonser, listor, reklam och information. www.Pokop.se är gjort att vara så ren som möjligt. Det finns två annonser på de flesta sidor, inbyggda i designen för att störa så lite som möjligt. Inga annonser visas (i dagsläget) på förstasidan, utan allt som visas är ett sökfält där man skriver in vad man söker efter, i hur stor radie, och ev. vilken kategori.

- Vidare är detta en HELT gratistjänst. Javisst det finns många "gratis" köp & sälj där ute, men nästan alla har extratjänster som kostar pengar, t.ex. silver/guldannons, highlight, förstasidan etc etc. Denna tjänsten är VERKLIGEN helt gratis. Det finns en avgift, och det är om man inte har en epostadress som man verifierar sin annons med utan väljer att verifiera via ett SMS, som i såfall kostar en hel krona (1kr). Denna avgift består till 97% av avgifter till telefonoperatörerna för att använda tjänsten.

 

PokoP är ett palindrom och sånt gillar jag, då behöver man inte bry sig om vilket håll man läser ifrån ;)

www.Pokop.se är inte färdigutvecklat än, men grundtjänsten att köpa & sälja finns där. Många fler funktioner är uttänkta och kommer att kompletteras efter hand.

 

Klicka hör för att besöka www.pokop.se och lägg in en annons eller sök efter nåt att köpa.

Last Updated (Wednesday, 07 July 2010 08:45)