Idag finns det mängder med webbsystem/webbapplikationer som är såkallad "Open-Source". Det betyder att det är gratis för dig och mig att ladda ner och använda dessa applikationer för våra egna intressen.

Till exempel finns det mängder med system för att hantera information på webben, så kallade CMS (Content Management System), eller Bloggverktyg och forum.

Bara för att det är gratis, betyder inte att det är enkelt. Därför erbjuder vi oss att vid beställning av webbhotell (oavsett storlek/paket) att förinstallera det system som du vill jobba med utan kostnad.

Dessutom kan vi beroende på var dina besökare befinner sig, erbjuda att placera din webbplats i antingen Sverige, Tyskland eller i USA. Allt för att komma närmare kunderna, och därmed öka farten på sidan för kunden.

För order och förfrågningar, skicka ett epostmeddelande till  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Vi återkommer oftast med svar och orderbekräftelse inom 24 timmar.

Nedan visar vi en lista över ett par intressanta system, och vad de kan användas till:

System Användningsområden Webbsida Webbhotellspaket Design
Joomla Joomla är ett av dagens mest användna publiceringsvekrtyg, använd Joomla till din företagssite, personliga sida eller blogg. 100 tals plugins finns att tillgå på den officiella hemsidan. (SourceryStudios.se använder Joomla) www.joomla.org Webbhotell Apache Ja+
Drupal Drupal har ökat drastiskt det senaste året och är att jämställa med Joomla. Drupal lämpar sig för lite större siter, även här finns mängder med plugins på hemsidan. Stora siter som använder Drupal är t.ex. TV3 och Porsche. www.drupal.org Webbhotell Apache Ja+
Wordpress Det absolut populäraste bloggverktyget. På senare tid har även denna skaffat sig plugins som möjliggör mer än bloggande. Men ska du blogga, ska du ha Wordpress. www.wordpress.org Webbhotell Apache Ja+
phpBB Ett forumverktyg. Skapa snabbt och enkelt en community och börja prata med varandra. Gör ett forum om din favorithobby eller skapa ett supportforum för dina produkter. www.phpbb.com Webbhotell Apache Nej
Indexhibit En webbapplikation som används för att skapa en "osynlig" webbsida för att framhäva innehållet. Är du konstnär eller musiker (etc) och vill visa dina verk utan en massa design och "bjäffs" som stjäl uppmärksamheten från dina verk är det detta paket du ska välja. www.indexhibit.org Webbhotell Apache Nej

+ Till vissa system kan vi även tillhandahålla en specialanpassad design på sidan. Kontakta oss för prisuppgift och designförslag, se även våra befintliga kunder där vi gjort många av designuppdragen.

Självklart finns det många fler system än dessa, och vill du ha något annat på ditt webbhotell går det självklar bra, och vi kan hjälpa till att installera även andra system än de här ovan nämnda.

 

Paket

Dessa system installeras på Webbhotell Apache, som kan köpas i tre storlekar enligt nedan:

Paket Apache BAS Apache Standard Apache Premium
Lagringsutrymme 1 GB* 5 GB* 10 GB*
Epostutrymme 5 GB 10 GB 20 GB
Antal databaser 1 st 3 st 5 st
Trafikmängd/månad 5 GB** 25 100
Månadskostnad *** 25 kr/mån 50 kr/mån 115 kr/mån

* Vi kan självklart tillhandahålla mer utrymme till oavsett vilket paket du väljer. Kontakta oss, för mer information eller se vår prislista för hosted storage.

** 5 Gigabyte är fullt tillräckligt för de flesta siter. Om du har ett litet företag och vill ha en hemsida, eller vill ha en egen privat hemsida behöver du sällan ett större paket än detta. Om du däremot ska dela stora filer, t.ex. musik, film eller programvara kan det behövas större kapacitet. Det går i dessa fall att utöka kapaciteten efter hand. Viktigt är att OM man skulle använda upp sin överföringskapacitet så finns det ingen risk att din webbsida slutar fungera.

*** Inga andra avgifter tillkommer (dvs ingen faktureringsavgift, ingen startavgift). Priset är ex. moms, och debiteras årsvis. Fakturan skickas enbart digitalt. OBS Avgift för eget domännamn tillkommer (om man vill ha det), dock är detta en helt separat kostnad och faktureras ej av oss. Kostnaden är oftast inte mer än 100kr/år. Vi kan hjälpa till att registrera domänen utan kostnad.

Last Updated (Thursday, 25 March 2010 13:28)